13. mars 2009

Skitur med friluftsliv

Denne uken var vi på tur med friluftslivgruppen. Det var en utrolig kjekk og krevende tur der vi lærte mye nytt. Når vi ankom Hunnemoen på tirsdagen var oppgaven for dagen å lage en snøhule vi skulle overnatte i. Til tross for mitt nye ullundertøy, sovepose og lakenpose, frøs jeg ganske mye i løpet av natten, derfor valgte jeg å tilbringe den andre natten inne i hytten.



Når vi kom ut fra snøhulen på onsdags morning møtte vi en skyfri, blå himmel. Det var en perfekt dag for skitur! Vi pakket sekkene, tok på oss skiene og begynte å gå opp mot Tomannsbu. Været var veldig motiverende og gjorde de tunge bakkene mye lettere. I løpet av turen fikk vi prøvd oss på orientering med kart og kompass, hoppe på skihopp og lære å kjøre telemarksvinger.



Den siste dagen på turen snødde det i tillegg til at det blåste. Vi gikk gjennom snøskredøvelser der vi brukte søkestenger for å lete etter et nedgravd liggeunderlag. Det var utrolig vanskelig og tidskrevende. Aage og Elton gjorde også en demonstrasjon der begge hadde søkere på brystet, Elton gravde seg ned og Aage fant ut hvor han lå ved å bruke søkeren sin.

Ingen kommentarer: